5 Video tips – del 1

Artikkel Ringrever   •   10. januar, 2019

Dette er første innlegg som er inspirert og hentet fra Nils Arne sin nye E-Bok «Storytelling». Tipsene er om filmens innhold og målsetting.

Sjekk video nederst i artikkelen

Filmen er en ment til å være verdifull for dere som jobber med markedsføring. Dere er våre helter.

  • Løs noe for målgruppen din

  • Gi VERDI

  • Start en REISE

  • Gi noe GRATIS

  • Skriv ned 52 temaer

Statistikken lyver ikke. Prognosene sier at innen kort tid vil så mye som 80% av all nettrafikk være online video. Kanskje du tenker på innhold og hva det skal inneholde. Her er noen tips.

1. LØS noe for din målgruppe

Jeg kaller ofte målgruppen for dine HELTER. Tenk sammen med dine rådgivere, eller dine kollegaer, hvilke problemer er det i hverdagen til dine helter som vil ha stor betydning hvis du løser? HELTEN din er han / hun som vil kunne gi din bedrift suksess på kort eller lang sikt. Bruk tid på å finne ut hvem er dine helter?

2. Gi VERDI

Gi verdi til seer / følger. Har du et tips til dine helter som vil ha betydning for DERES suksess. Der er det samme jeg gjør her – kan du presentere 5 tips om et tema? I alle historier du forteller i dine filmer er fokuset på dine helter. Det handler ikke om deg (dere), men om akkurat HAN / HENNE du ønsker på laget ditt.

3. Start en REISE

Lag en historie, en reise med din helt. Tegn opp reisen for deg selv, der du ser helten din der hun/han er nå, og et reisemål til der du ønsker helten din skal være etter å sett filmen. Du kan kanskje starte med «små turer» får de ender på definert reisemål.

4. Kan du først gi noe verdi GRATIS?

Hvorfor det? spør du kanskje? Gi GRATIS og det eneste du må er mailadressen til helten din. Da blir det mye enklere å invitere dem på alle «reisene» dere skal gjøre sammen. En GRATIS E-bok kan f.eks være en bra gave. Jeg skriver min E-bok «Storytelling» for å kunne gi GRATIS verdi til mine helter.

5. Skriv ned 52 uker med INNHOLD

Klarer du å skrive ned 52 uker (1 år) med temaer som du kan lage filmer om? Start mandagene med å lage 5 til 10 minutt film om ukens innhold, kanskje du kan gjøre det om til 2 episoder om temaet? Spre det på sosiale medier som Facebook, YouTube, LinkedIn osv. Skap kontinuerlig innhold som er verdi for dine helter. Hvis du gjør dette sjelden får du ikke samme effekt. Innholdet kan være likt i alle sosiale mediene, eller du kan skape en variant av samme tema.

Husk å samle statistikk om hvordan det funket. Les alle kommentarer og bygg opp fakta om hva som virker godt og hva som ikke fungerer.