Si JA til Zoom møter..

Nyheter fra Ringrever   •   9. april, 2020

KKorona virus setter sine spor, og gjør at vi tenker annerledes enn vi gjorde før. Som nevnt tidligere så er «Dagens Tips» et resultat av min egen situasjon her hjemme på hjemmekontoret. Jeg har pratet med mange som har hatt den samme erfaringen som meg at du blir nærmest deprimert og tiltaksløs. Men vi er i samme båt nesten hele verden. Vi må #hjelpehverandre, men først må vi begynne med oss selv. Bildet du ser øverst der er jeg en del av ett Zoom møte.  Digitale møter er vel helst blitt en åpenbaring? Vi har visst om det lenge, men nei vi trenger ikke gjøre det digitalt? Sånn tenkte vi før. Nå oppfordrer jeg alle:

Si ja til å bli med på Zoom møtet

Hvor mange Zoom møter har jeg deltatt på siden 12 mars? Etter at jeg buret meg selv inne her på hjemmekontoret. En plass mellom 5 og 10 tenker jeg. Det er bare blitt bedre og bedre. Vi har lært noe, og flere av mine venner i mitt nettverk har lært noe. De har installert Zoom verktøyet. Selv har jeg nå kjøpt en betalt versjon av Zoom. Da kan jeg invitere 100 på møte, og det kan vare så lenge som vi vil.

Se min video med dagens tips «Si ja til Zoom møte»:

  • Sparer deg tid

  • Du sparer miljø

  • Du sparer penger (f.eks flyreise)

Steve Dotto forklarer Zoom

Det finnes gratis versjon med veldig begrensede muligheter. Max 3 personer og max 40 minutt.

Videoen er Steve Dotto som jeg abonnerer på YouTube. Han er flink med å forklare mange ting som jeg har behov for i mitt arbeid.

Hvor mange ganger har du tenkt jeg har ikke tid å reise på det møtet? Kanskje du må fly? Kanskje det er mye trafikk, og du må gå tidlig for å nå det. Digitale møter sparer oss for disse problemene.

Kan du gå fra et Zoom møte

Det kommer vel ann på hvor mange det er på zoom møtet. Hvis dere er bare to stykker, da sliter du. Men med god unnskyldning så går nok også det ganske så bra. Det kommer litt ann på settingen, hvilket type møte er det? Hvor mange deltakere. Desto flere og mindre personlig møtene er, jo lettere er det å klikke på «Leave meeting». Det står i loggen at du har forlatt møtet, men ingen blir forstyrret av det.  Hvis møtet er bortkastet for deg, så er det vel like greit å bruke tiden på noe annet.

Dele skjermen

Har IT avdelingen hjulpet deg med installeringer eller annet problem du har på skjermen din? Eller har du sittet med telefonen på høytaler mens du snakker med en kollega eller venn som hjelper deg med å fortelle deg hva du skal gjøre. Han på IT tar ofte over skjermen din og fikser det. Venn eller kollega må prøve å se det samme som du ser. I zoom verden er det en knapp «share screen» som alle deltakerne kan bruke. Du kan dele skjermen din med venner / kollega eller hvem det er og få hjelp LIVE mens de ser hva du gjør på skjermen. Det er fantastisk bra, og har spart meg for kjøring, tid og penger.

Som nevnt tidligere bruk den ekstra tiden du får hjemme til å lære noe du ikke kan, men som du kan bruke i hverdagen din, enten på jobb eller privat.

Skrevet av Nils Arne Johnsen