Vær enda mer synlig

Nyheter fra Ringrever   •   8. april, 2020

Det er onsdag 8. april og jeg har hjemmekontor. Hadde det vært en normal tid så hadde vi gledet oss over å ha påskeferie. Noen hadde reist til hytten, og andre hadde kanskje reist til varmere strøk. Men nå er det altså ikke normale tider. Vi er nå inne i en historisk tid som kommer til å snakkes om i lang tid i fremtiden. Den gang verden stoppet opp. Jeg og mange andre sitter hjemme for å ikke spre viruset til mennesker som er i risikogruppen. Vi har alle en jobb å gjøre. Vi har alle noe vi har levd av, og skal fortsatt leve av den gang alt blir som normalt.

Skal vi stoppe å jobbe?

Artikkelen skal ikke bli for lang, så svaret er nei. I går tirsdag var jeg noe nede i en bølgedal, men mine bevisste tanker tok tak i min underbevissthet for å stoppe negativiteten. La oss #hjelpehverandre, kan jeg gi deg noen selvfølgelige tips som er med å vekker deg fra vår felles dvale? Hver dag kommer jeg til å dele noen tips i en video på cirka ett minutt. Og kanskje skriver jeg en artikkel (som denne) som har mer informasjon om hva jeg tenkte om tipset.

Her er videoen.

 • Lær noe av Korona tiden

 • Lær noe nytt

 • Ta action ..

Artikkelen passer best for oss som ønsker å være den beste versjonen av oss selv. Vi ønsker å gi noe verdifullt til de vi samarbeider med. Den gjelder også for de som er ambisiøse og vil være med å gjøre sin arbeidsgiver mer attraktiv. Det blir kanskje enda viktigere etter en sånn krisetid vi er inne i nå.

Fokus på dine helter

Vi må passe på at det ikke er oss selv vi setter fokuset på. De viktigste for oss er de som sørger for at vi overlever hverdagene, overlever krisene og at vi hele tiden har noen å jobbe for i den tiden vi lever i akkurat nå. Disse må få nyheter, løsninger, referanser, ideer osv som gjør dem inspirert og motivert i det de holder på med.

Synlig for heltene dine

Desto mer du viser deg fram med hva dere kan, nyheter og annet, jo lenger vil du bli husket. I arbeidslivet handler det om å bli husket, den gang de har bruk for det du kan levere. Hvor er det disse heltene dine bruker tiden sin?

 • På Linkedin?
 • På Facebook?
 • På Instagram?
 • På Tic Toc
 • På Snapchat

Jeg må innrømme jeg er ikke så mye ekspert i Tic Toc og Snapchat. Ærlig talt tenker jeg at noen plasser må privat folk også få være privat uten at vi markedsførere og selgere hele tiden plager dem med våre påvirkninger. Messenger er for meg en sånn plass, der jeg chatter og blir litt drittlei hver gang noen skal dytte på meg reklame.

Ikke selg, men vær synlig.

Kanskje dumt av meg å skrive det? Men jeg mener det er ikke viktig å alltid ha rabatter og sånn kjøp i dag greie. Når jeg i disse tider legger ut filmer og annet så ber jeg bevisst ikke om noe tilbake. Kanskje tar jeg feil. Men det jeg håper er at noen vil huske meg, og tar kontakt den gang de trenger noe av det jeg kan levere. I lang tid har jeg vært selger, og vet at mange ser på meg som en selger. Jeg tror jo at alle er selgere, og at vi trenger selgere. Men jeg er temmelig lei av å være «pushy».  Næringsliv og private må få lov å gjøre sine valg uten at vi skal prakke på dem noe som de egentlig ikke har bruk for. Enig, eller?

Hvordan være synlig?

 • Live sendinger
 • Bilde og kommentarer
 • Nyheter
 • Referanser
 • Ideer
 • Presentasjoner
 • Leverandør filmer?
 • Storyer
 • Delta på Zoom møter

Skrevet av Nils Arne Johnsen